Hét familiebad in Hoog-Keppel

Monumentenweg 32, Hoog-Keppel

Hessenbad

Veel gestelde vragen

Wat kost een lidmaatschap van het Hessenbad?

Lid worden kost € 100,- per seizoen en hiervoor krijgt u vier toegangspassen waarmee u onbeperkt toegang krijgt. Heeft u extra lidmaatschapskaarten nodig dan kosten deze € 25,- per stuk per seizoen.

Omdat wij een vereniging zijn wordt u hiermee automatisch lid. Opzeggen voor het volgend seizoen kan vóór 1 oktober van het jaar van het lidmaatschap. Heeft u niet opgezegd, dan wordt het lidmaatschap automatisch met één jaar verlengd

Wat zijn de algemene voorwaarden van Vereniging Hessenbad?

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Het verenigingsjaar van Vereniging Hessenbad loopt van 1 oktober t/m 30 september. Opzeggen van het lidmaastchap kan t/m 30 september van het betreffende verenigingsjaar. U kunt opzeggen door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@hessenbad.nl

Is uw opzegging op 1 oktober niet ontvangen dan wordt het lidmaatschap stilzijgend met één jaar verlengd. Bij tussentijds opzeggen is, conform onze statuten, de contributie voor het gehele verenigingsjaar verschuldigd. Indien u geen gebruik kunt maken van uw lidmaatschap wordt er geen restitutie verleend.

Mag ik van de glijbaan?

De grote waterglijbaan mag door iedereen gebruikt worden. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene én met hun zwembandjes aan. De kleine glijbaan mag ook door kinderen zonder zwemdiploma’s zelfstandig gebruikt worden, uiteraard alleen mét zwembandjes aan.

Kinderen zónder zwemdiploma mogen wel zelfstandig glijden wanneer ze langer zijn dan 120 cm.

Kan ik een feestje geven in het zwembad?

Ja, dat kan! Over het algemeen geldt hiervoor wel dat we dit buiten de reguliere openingstijden doen. Kleinschalig kan natuurlijk ook tijdens openingstijden, maar dan is het zwembad(terrein) niet exclusief voor u en uw gasten beschikbaar.

Mogelijke wensen kunt u naar ons mailen o.v.v. uw naam en telefoonnummer zodat wij contact met u kunnen opnemen: info@hessenbad.nl

Komt u tijdens de reguliere openingstijden zwemmen met een groep, bijvoorbeeld een kinderfeestje? Dan vinden wij het fijn om dit vooraf te weten zodat wij kunnen zorgen voor voldoende bezetting bij het bad en de kiosk.

 

 

Is er overlast van de eikenprocessierups?

Op de ligweide en rondom het terrein van het Hessenbad staan veel grote oude eikenbomen. In samenspraak met de gemeente en professionele bestrijders doen wij er alles aan om de overlast van de eikenprocessierups tot een minimum te beperken.

Kan ik ook toezichthouder worden?

Jazeker! Wij verzorgen regelmatig cursussen voor beginnend toezichthouders. U kunt deze cursus kosteloos volgen. Als tegenprestatie vragen wij wel een in overleg af te stemmen inzet als toezichthouder tijdens onze openingsuren.

Wat moet ik doen om vrijwilliger te worden?

U hoeft geen speciale vaardigheden te beheersen. Alle vrijwilligers zijn welkom. In groepsverband kunt u vaardigheden aanleren of anderen ondersteunen bij de werkzaamheden.
 
U hoeft geen specifieke dagen of uren op te geven voor de verschillende werkzaamheden. Alle werkzaamheden worden in onderling overleg uitgevoerd.

Hoe bereik ik het Hessenbad met het Openbaar Vervoer?

Vanaf station Arnhem, reis met de trein naar station Doetinchem (zie verder hier onder), of reis naar station Dieren (zie verder hieronder).

Vanaf station Doetinchem, neem bus 29 richting Arnhem CS en stap uit bij halte ‘weg naar Hoog-Keppel’. Hiervandaan is het nog 5 minuten lopen.

Vanaf station Dieren, neem Arriva bus 26 richting Doesburg (Kraakselaan), stap over op bus 27 richting Doetinchem en stap uit bij halte ‘weg naar Hoog-Keppel’. Hiervandaan is het nog 5 minuten lopen.

Vanaf station Wehl, ga met de trein naar station Doetinchem. Neem Arriva bus 27 richting Arnhem en stap uit bij halte ‘weg naar Hoog-Keppel’, Hiervandaan is het nog 5 minuten lopen.

Van Doesburg, neem bus 26 richting Doetinchem en stap uit bij halte ‘weg naar Hoog-Keppel’. Hiervandaan is het nog 5 minuten lopen.
 

Mag ik foto’s maken op het terrein van het Hessenbad?

Indien u foto’s wilt maken op het terrein van het Hessenbad, dient u rekening te houden met de AVG-regelgeving. U mag foto’s maken van uw kinderen, echter wanneer u deze wilt publiceren op internet en er staan naast uw familieleden nog andere bezoekers op de foto, dient u toestemming te vragen aan iedereen die op de foto staat. Wij vragen u daarom enkel foto’s te maken van uw eigen familie.
Meer informatie omtrent de AVG-regelgeving vindt u hier.

Wanneer de toezichthouders constateren dat u zich niet aan bovenstaande afspraak houdt, kunt u hier op worden aangesproken.

Mag ik glaswerk meenemen naar het Hessenbad?

Nee, glaswerk is vanwege de veiligheid niet toegestaan op het terrein van het Hessenbad.

Mag mijn hond mee op het terrein?

Om hygiënische en veiligheidsredenen is het niet toegestaan uw hond mee te nemen op het zwembad terrein.

Is het zwembad rookvrij?

Ja, het gehele terrein van het Hessenbad is rookvrij!

Mag ik zonder diploma in het diepe bad?

Nee, voor het diepe bad heb je zelf zwemdiploma A nodig.
Ook als je onder begeleiding bent van iemand met een diploma.

Hoe warm is het water?

In de beide baden streven wij naar een constante temperatuur van rond de 23 graden Celsius. Wanneer de buitentemperatuur extreem oploopt wordt natuurlijk ook het zwemwater iets warmer.

Wat zijn de huisregels van het Hessenbad?

Onze huisregels vind je hier.

Kan ik pinnen?

Ja, graag! Wij beschikken over een pinautomaat.
Zowel bij de entree als bij de kiosk kunt u pinnen.

Hoe weet ik of het zwembad open is?

Op onze website (homepage, onderaan) staan de openingstijden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit afwijken, bijvoorbeeld bij zware regen of onweer, of bij erg mooi weer ook langer open.
Bijzondere evenementen en activiteiten staan altijd vermeld op onze Facebookpagina.
Kijk ook op de pagina ‘Nieuws en Activiteiten

Wat is de toegangsprijs?

Voor kinderen tot en met 2 jaar is de toegang gratis.
Van 3 tot en met 17 jaar is de toegangsprijs € 3,50
Voor volwassenen is de toegangsprijs € 5,50

Is het zwembad rolstoeltoegankelijk?

Het Hessenbad is rolstoeltoegankelijk en heeft een speciale kleed- en doucheruimte voor mindervaliden. In deze ruimte is ook een speciaal toilet aanwezig.
Er is geen lift aanwezig om rolstolafhankelijken in het bad te laten. Hij/zij moet zelfstandig of met eigen begeleiding via de trap in en uit het bad kunnen gaan. De toezichthouder is niet beschikbaar voor hulp bij het in- en uit het water gaan, dan wel voor omkleden.

Is er een kiosk of winkeltje?

Jazeker! In de vakantieperiode is de kiosk open van 10.00 uur t/m iets voor sluitingstijd. Wij hebben altijd verse koffie en thee, frisdrank, patat en tosti’s. Ook verschillende ijsjes en snoep. Bij doorlopende avondopening is er tot 19.00u friet e.d. te verkrijgen.

Is er gratis WiFi?

Nee, we beschikken niet over een WIFI netwerk voor gasten.