Hét familiebad in Hoog-Keppel

Monumentenweg 32, Hoog-Keppel

Hessenbad

Zwemlessen Doe je ook mee?

Ook in 2024 geven we weer diverse zwemlessen! De lestijden en aanbod zijn nog voorbehoud van aanmeldingen. We ontvangen graag vast je aanmelding zodat we onze planning waar nodig kunnen aanpassen.

Waarom zwemles bij het Hessenbad?

 • Kleine groepjes, speelse lesvorm en gevarieerde les
 • Officieel zwemdiploma mogelijk (ZwemOnderwijs Nederland)
 • Gediplomeerde en ervaren docenten

Watervrij

Op speelse wijze wennen aan het water! In kleine groepjes leren kinderen drijven op buik en rug en maken zo langzaam kennis met het echte zwemmen. Watervrij is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en een goede voorbereiding op zwemles. De lessen worden gegeven van 13 mei t/m 20 september (19 weken) op maandag en vrijdag. De kinderen zwemmen twee keer per week.

 • maandag: 16:00-16:30
 • vrijdag: 15:30-16:00

Zwemles

Wij verzorgen zwemlessen gericht op het aanleren van de basisvaardigheden voor het zwemdiploma A. De zwemlessen worden gegeven van 13 mei t/m 20 september (19 weken). De kinderen krijgen in die periode 2 keer week les. De les op maandag duurt 30 minuten en is gericht op het opbouwen van het uithoudingsvermogen en het automatiseren van de zwemslagen. Op vrijdag duurt de les 45 minuten richt zich op het aanleren van nieuwe zwemvaardigheden en het verbeteren van de zwemtechniek.

Zwemlessen worden gegeven op twee niveau’s: A-starter en A-gevorderd. De meeste kinderen vervolgen de zwemles na afloop van het zwemseizoen in een buitenbad naar eigen keuze. Kinderen die aan het einde van het zwemseizoen aan alle eisen van diploma A voldoen, bieden wij de mogelijkheid om een officieel zwemdiploma te behalen.We zijn hiervoor aangesloten bij ZwemOnderwijs Nederland. Beheers je nog niet alle punten om af te kunnen zwemmen? Dan krijg je een Hessenbad Certificaat waarop jou niveau staat aangegeven.

Privé-les: Heeft uw kind extra aandacht nodig? Of wilt u versnellen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden om een aantal privélessen te volgen. Neem hiervoor contact op met planning@hessenbad.nl.

 • maandag: 16:00 – 16:30 (A starters)
 • vrijdag: 15:30 – 16:00 (A starters)
 • maandag: 16:35 – 17:05 (A gevorderd)
 • vrijdag: 16:05 – 16:40 (A gevorderd)

Survival spelles

Voor alle basisschoolkinderen met minimaal diploma B is er deze zomer de survival spelles. Een leuke manier om te blijven zwemmen, de zwemvaardigheden weer op te frissen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Het oefenen van zwemvaardigheden wordt gecombineerd met leuke spelactiviteiten. De lessen worden gegeven in het voorseizoen van vrijdag 17 mei tot en met 12 juli (start zomervakantie). Bij voldoende animo is er mogelijkheid om in de zomervakantie door te lessen. Deze les gaat van start bij minimaal vijf aanmeldingen.

 • vrijdag 16:05 – 16:40

Monovin cursus 

Een cursus van 9 lessen waarin je leert zwemmen als een zeemeermin! Je dient je eigen vin mee te nemen. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar met een goede zwemvaardigheid. De cursus (9 lessen) loopt van vrijdag 17 mei tot en met 12 juli (start zomervakantie). De les gaat van start bij minimaal zes aanmeldingen.

 • vrijdag 16:45-17:15

Zwemles volwassenen

De zwemles voor volwassenen biedt de mogelijkheid om op latere leeftijd alsnog te leren zwemmen. De zwemlessen worden gegeven op maandagmiddag. Omwille van uw privacy zijn er op dat moment geen andere activiteiten op het bad. In een kleine groep leert u de vaardigheden van het zwemmen. Gemeente Bronckhorst subsidieert deze zwemlessen indien u in de doelgroep valt.

Tarieven 2023

Voor onderstaande tarieven kan uw kind van 13 mei t/m 20 sept (19 weken) deelnemen aan zwemles. De kosten worden via automatische incasso afgeschreven.

De tarieven gelden alleen in combinatie met een lidmaatschap van Vereniging Hessenbad. Voor gezinnen met een laag inkomen is het mogelijk om voor zwemles diploma A subsidie aan te vragen vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur. 

Watervrij (2 x p.w.)  € 145,-
Zwemles A, (2 x p.w) € 170,-
Survival zwemles (9 lessen) € 60,-
Monovin cursus (9 lessen) € 60,-

Aanmelden zwemlessen

Aanmeldingen voor zwemlessen bij voorkeur via onderstaand formulier of via e-mail.