Aquasport & zwemtraining Fit de zomer in!

Update: 6 mei 2023

Het Hessenbad heeft een  zeer ruim aanbod van sportieve lessen voor jong en oud. Alle lessen worden gegeven door ons team van deskundige en enthousiaste docenten. De Tarieven en het Aanmeldformulier vind je op deze pagina.

Je kunt bij ons terecht voor:

 • Trimzwemmen
 • Borstcrawllessen (starter/gevorderden)
 • Aquajoggen
 • Aquaspinning

Heb je vragen? Of wil je je aanmelden voor een proefles? Neem dan contact op via planning@hessenbad.nl

Trimzwemmen

De trimzwemlessen zijn gericht op het verbeteren van de zwemslagen, en het opbouwen van kracht en conditie.

Altijd al je zwemslagen willen verbeteren of wil je een nieuwe zwemslag aanleren? Dan is trimzwemmen de ideale les voor jou. Schoolslag, rugslag, borstcrawl, alle zwemslagen komen op een leuke en gevarieerde manier aan bod. Iedereen doet op zijn eigen niveau mee. Geschikt als training voor de ervaren zwemmer maar ook bedoeld voor de starter die graag sneller en makkelijker wil leren zwemmen!

De trimzwemles op donderdagavond is bij uitstek ook geschikt voor jeugd en/of ouders die samen met hun kind willen zwemmen. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 • Trimzwemmen (maandag 19:15 – 20:00)
 • Triwmzwemmen incl. jeugd (donderdag 18:00 – 18:45)
 • Trimzwemmen (vrijdag 11:00 – 11:45)
 • bij voldoende animo plannen we ook een trimzwemles op woensdagochtend (11:00-11:45). je kunt dit bij je aanmelding doorgeven!

Bootcamp

Een actieve les met extra uitdaging!

Helaas hebben we nog niet voldoende aanmeldingen om de bootcamp op te starten. Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje en zodra wij voldoende deelnemers hebben, gaat de bootcamp les van start!

Borstcrawllessen 

Borstcrawltrainingen op drie niveau’s waarin gewerkt wordt aan het verbeteren van de zwemtechniek en het trainen van het uithoudingsvermogen. Deelname vanaf 14 jaar.

Nieuw is dit jaar de startersgroep voor mensen die de techniek van het borstcrawlzwemmen goed willen leren. Deze groep is ook geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben met borstcrawl zwemmen.

 • Borstcrawl startersgroep  (dinsdag 18:00 uur)
 • Borstcrawl training niveau 2 (dinsdag 18:45 uur)
 • Borstcrawl training niveau 3 (dinsdag 19:30 uur)

Aquajoggen

Aquajoggen bij het Hessenbad betekent training op eigen niveau in een gezellige groep. De lessen zijn gevarieerd en gericht op conditie en spierversterking. Trainen op eigen niveau voor jong en oud.

 • Aquajoggen (ma/wo/vr. 9:00 – 9:45 uur)

Aquaspinning 

Aquaspinning is een fietstraining in het water waarbij je conditie, uithoudingsvermogen en kracht traint. Deelname vanaf 14 jaar.

 • Aquaspinning  (donderdag 19:00 – 19:45 en 19:45 – 20:30 uur)

Tarieven 2023

Bij het Hessenbad kun je tegen zeer scherpe tarieven gebruik maken van ons uitgebreide aanbod aan aquasporten en zwemtrainingen.

Kiezen is niet nodig: met één aquasportkaart mag je deelnemen aan alle lessen.

Een lidmaatschap van Vereniging Hessenbad is verplicht bij aanschaf van de aquasportkaart. Met het lidmaatschap draag je bij aan het behoud van het zwembad. Mocht je je lidmaatschapsnummer niet bij de hand hebben, dan mag je dat veld leeglaten en dan controleren we op basis van naam en adres of je ingeschreven staat als lid van het Hessenbad.

In het seizoen bieden we 20 weken aquasport aan. Ga je op vakantie? Dan mag je de gemiste lessen in een andere week inhalen. Het is niet meer mogelijk om losse lessen af te nemen. Wil je eerst een les proberen? Dan mag je als introducé deelnemen voor 7 euro.

Tarieven aquasporten 2023
Aquasportkaart onbeperkt  € 125,-
Aquasportkaart 2 x per week  € 110,-
Aquasportkaart 1 x per week  € 80,-
Introducé  € 7,00/les

 

Aanmelden Aquasport

Je kunt je op twee manieren aanmelden:

 • Via het online formulier op deze website
 • Via het papieren formulier bij de kassa

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en wordt je aangemeld bij de docenten. Voor vragen over de lessen kunt u terecht bij planning@hessenbad.nl